Olen ehkä kertonut, että minulla on tapana hamstrata hilloja jääkaappiin. Tällä hetkellä sieltä löytyy 12 erilaista hilloa, minkä lisäksi pakkasessa on vielä jotain. Minulla siis riittääerilaisia hilloja. Äidin jääkaapista kuitenkin löytyi äitienpäiväviikonloppuna ainoastaan kolmea hilloa. Yksi oli Marjapiirakka-Maijan tekemää mustaherukkahilloa, toinen äidin Venäjältä tuomaa kirsikkahilloa ja kolmas oli joululta jäänyt luumumarmeladi. Käytin tällä kertaa kahta ensimmäiseksi mainitsemaa sillä mielestäni luumu ei ole kovin keväinen täytevaihtoehto. Tein kahdenlaista bostonia: kirsikka-hunaja ja mustaherukka-fariinisokeri.

Boston (2kpl)
Puolen litran taikina pullataikinaa. Ohje löytyy jokaisen vehnäjauhopaketin kyljestä.

reilu 1dl hilloa
2 rkl hunajaa/sokeria

muna

tomusokeria
vettä

Tee pullataikina ohjeen mukaan ja jaa se kahteen osaan. Kaulitse toinen osa, laitan hilloa ja sokeria/hunajaa. Kieritä rullalle, leikkaa 2-3cm levyisiä paloja ja lado ne voideltuun/lleivinpaperilla vuorattuun pyöreään vuokaan. Anna kohota hetki, voitele munalla ja paista uunissa 175asteessa noin 30minuuttia. Anna bostonin jäähtyä ja valuta sen päälle sen jälkeen tomusokeri-vesiseos.

Arviointi: ****
En saanut valituksia muusta, kun että olin laittanut liikaa fariinisokeria toiseen, joten kai se boston oli ihan hyvää. Itse pidän siitä, että pulla on todella makeaa, joten nämä ovat makukysymyksiä. Tomusokeriseoksen tilalle sopii myös raesokeri, mutta se pitää laittaa jo ennen paistoa. Itselläni ei ollut kaapissa raesokeria, joten päädyin tomusokeriseokseen.

Pääsiäisenä tein myös bostonia. Silloin toisen täytteenä oli kuivattua aprikoosia ja fariinisokeria, ja toisessa versiossa oli mango-ananashilloa, säilykemangonpaloja ja tuorejuustoa.