Nyt on kuulemma viimeinen viikonloppu, kun saa virallisesti syödä blinejä. En tiennyt aikaisemmin, että on jotain blininsyömissääntöjä, mutta hyvällä tuurillamme säännöt eivät haitanneet meitä. Te lukijat voitte siis painaa tämän ohjeen mieleenne ja kokkailla näitä vuoden päästä tai olla kertomatta oikeaoppisille blininsyöjille ja syödä niitä  milloin haluatte. Jani ja Lynda tekivät taikinan minun metsästämälläni reseprillä, joten kirjoitan sen suoraan tänne ruokala.netin sivulta. Jos ohjeesta haluaa gluteenittoman, niin vaihtaa vehnäjauhot tattarijauhoihin.

 

Blinitaikina: (30kpl)
5dl täysmaitoa
2tl kuivahiivaa
2,5dl tattarijauhoja
1,25dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1tl suolaa
1/2dl sulaa voita
2dl kermaviiliä
3 valkuaista vaahdotettuna

Lisäksi:
kylmäsavustettua lohta
kaviarttia (tuorejuustoa, jossa on merilevästä tehtyjä kaviaarin näköisiä palleroita) TAI smetanaa
punasipulia
mätiä
katkarapusalaattia
kondensoitua maitoa (jälkiruokaa varten)

Sekoita lämmitetyn maidon joukkoon hiiva ja jauhot ja anna seistä huoneenlämmössä 6h. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, Lisää muut aineet taikinan joukkoon, sekoita, lisää valkuaisvaahto ja kääntele se joukkoon varovasti. Paista blinit pannulla voin kera.

Arviointi: ****
Kondensoitu maito on hyvin venäläistä ainakin minun mielestäni ja sen avulla blinit saa taiottua jäkiruoaksi eikä tartte miettiä erillistä jälkkäriä. Sitä saa nykyään säilykepurkkihyllystä kookosmaidon vierestä.