Tämä on terveellistä ja maittavaa. Mahtavaa lounasruokaa tai hyvä iltapala. Äitikin söi sitä mielellään. Tähän väliin täytyykin myöntää, että itse en tätä tehnyt. Minä metsästin ohjeen ja äiti teki salaatin meille lounaaksi. Ohje on Voisilmäpeliä -blogista. Kuva on akvarellikurssilta, jossa nautimme papusalaattia lounaaksi.

Papusalaatti (2:lle)
1prk mustapapuja (go green pahvipurkki)
1 avokado
kourallinen kirsikkatomaatteja
10cm kurkkua
1 valkosipulinkynsi
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
(juustokuminaa)

Huuhdo mustapavut, pilko muut ainekset ja sekoita keskenään. Anna makujen tasaantua muutama tunti.

Arviointi: ****
Salaatti oli tarpeeksi täyttävää. Äiti söi ensiksi oman annoksen ilman valkosipulia ja oliiviöljyä ja totesi ettei se maistu miltään. Ainesten lisäämisen jälkeen salaatti upposi hyvin. Koittakaa avokadoa ostaessanne, että onko se kypsää. Yläosasta sen pitäis joustaa, jos sitä painaa sormella. Prismasta löytyi ainakin esikypsytettyjä avokadoja.