Selailin muffinssikirjaa ja mietin, että minkälaisia suolaisia muffinsseja voisin tehdä. Löysin ohjeen näihin ja siinä käytettiin fetaa, mutta punajuuren ja auran yhdistelmä on match made in heaven, joten muuntelin jälleen kerran ohjetta.

Aura-Punajuurimuffinssit (12kpl)
2 raastettua raakaa punajuurta
1rkl sokeria
1dl vettä
1/2 tl suolaa
2 munaa
1/2dl öljyä tai sulatettua voita
4dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
100g auramuruja
(100g savustettuja kinkkusuikaleita)
1 pallo mozzarellaa

Sekoita rastettu punajuuri, sokeri, vesi, suola, muna ja öljy sekaisin. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita. Kääntele aura ja kinkku sekaan. Jaa taikina muffinssivuokiin ja leikkaa mozzarellapallosta siivu taikinan päälle. Paista 200 asteessa 20min.

Arviointi: *****
Parhaita syömiäni suolaisia muffinsseja. Jätä kinkku pois, jos haluat muffinsseista lihattoman version.