Tämä on ehdottomasti uusi lempparileipäni. Nappasin reseptin kavereideni blogista. Olen tehnyt tätä jo neljä kertaa ja aina se on yhtä hyvää. Ennen kaikkea tämä on helppo resepti. Kesällä tein viikon HS:n ohjeen mukaan Olof Viktorin leipää. Viikon! Se oli ihan hyvää, mutta ei mitenkään parempaa kuin tämä ja jos miettii eroa kuinka kauan minulla meni kummankin leivän tekoon, niin unohtakaa se Olof Viktor ja tehkää tätä. Viimeksi laitoin taikinan sekaan kaksi valkosipulinkynttä ja nyt minulla oli siemeniä ja kaupasta kuivahyllyltä saatavaa paistettua sipulia, jota yleensä käytän hodareiden päällä.

Helppo Leipä (1kpl)
7dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
0,25tl kuivahiivaa
3,5dl vettä
iso kourallinen mitä ikinä mieleen juolahtaa (pähkinöitä, siemeniä, leseitä, sipulia, mysliä, oliiveita, aurinkokuivattuja tomaatteja, yrttejä...)

Sekoita nopeasti kaikki aineet sekaisin ja anna kohota 12-18h. Laita uuni kuumenemaan 250asteeseen ja laita sinne vuoka lämpiämään. Kun uuni on kuuma, niin kaada taikina leivinpaperille ja laita leivinpaperi vuokaan. Anna kypsyä uunissa 45min.

Arviointi:*****
Voiko leivän teko olla enää helpompaa ja halvempaa? Alkuperäisessä ohjeessa, johon löydätte linkin postauksen alusta, lukee että leipää on pidettävä aluksi 30min kannellisessa uunivuoassa ja sitten kansi otetaan pois ja jatketaan paistamista. Siitä tuli kuitenkin minun makuuni liian rapeaa, joten en ole käyttänyt kantta. En myöskään pidä siitä, että kädet ovat taikinassa, joten en kääntele taikinaa mitenkään ennen uuniin laittamista. Kaadan sen vaan nuolijan avulla leivinpaperille.