Uusi marjakausi on parhaimmillaan ja pakastin pullistelee vanhoja marjoja. Sieltä löytyi mustikoita, mansikoita, karpaloita ja vadelmia. Mietin miten piirakan pohjasta saisi hieman terveellisemmän joten laitoin taikinaan neljän viljan puurohiutaleita. Piirakka oli mukavan rapeaa ja maistuvaa.

Neljän viljan ja marjan piirakka
1dl juoksevaa margariinia
1/2dl sokeria
1 muna
1dl puurohiutaleita
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

3-4dl marjoja

200g rahkaa
1 muna
sokeria (maun mukaan)

Sekoita margariini, sokeri ja muna sekaisin ja lisää sen jälkeen kuivat aineet. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 23cm). Valuta pakastemarjoista liika vesi pois ja lisää niihin sokeria maun mukaan. Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita rahka, sokeri ja muna. Kaada ne marjojen päälle. Paista 200asteessa 45min tai kunnes rahka on hyytynyt ja pohja ruskea.

Arviointi: ****
Rahkapiirakka toimii aina. Tämä oli nopea tehdä, koska ei tarvinnut vaahdottaa mitään aineksia.