Kaikkialla on hummusta. Se on ilmeisesti trendikäs juttu tällä hetkellä. Mä söin Boliviassa hummusta ja sitten innostuin, että sitähän voisi tehdä itse. Sain Teikulta ohjeen, jonka kirjoitin ylös ja unohdin Teikun olohuoneen pöydälle. Oli siis googlattava asiaa ja Voisilmäpeliä-blogi auttoi. Innostuin reissun aikana myös pavuista, joten eilen Prismassa käydessäni ostin kaikenlaisia kuivattuja papuja kaapin täyteen. Minä tajusin oikeastaan vasta reissussa, että niitähän voi laittaa mihin tahansa. Viime viikolla tein Toscanalaista kasviskeittoa, eilen hummusta ja tänään jauhelihakastiketta, jossa oli porkkanaraastetta ja suuria valkopapuja. 

Hummus (10:lle)
2dl kuivattuja kikherneitä, jotka on liotettu ja keitetty ohjeen mukaan TAI 1prk säilöttyjä kikherneitä
1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2rkl tahinia (saa ainakin Prismasta)
2rkl sitruunamehua
2tl paprikajauhetta
1tl jauhettua juustokuminaa
suolaa
pippuria
vettä
paprikajauhetta koristeluun

Laita ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria sekä vettä, jos tahna tuntuu liian paksulta.

Arviointi: *****
Hummuksen ohjeesta tulee syömistä moneen kertaa. Jos sitä tekee juhliin, niin annos riittää ainakin kymmenelle hengelle. Itse olen käyttänyt tätä levitteenä leivän päällä, mutta se sopii myös dippailuun, jolloin kylläkin laittaisin ehkä enemmän valkosipulia. Tahini on sesaminsiemenistä tehtyä tahnaa ja kuulemma välttämätön tässä ohjeessa. Voisilmäpeliä-blogin pitäjä oli lisännyt ainesten joukkoon 6 aurinkokuivattuatomaattia, mutta minulla niitä ei ollut.