Toukokuussa Californiassa ollessani me tehtiin pieni road trip Raisan ja Ilpon kanssa. Ajettiin Los Angelesista eka rantaa pitkin Pismo Beachille asti ja sieltä Yosemiten kansallispuistoon, josta matka jatkui San Franciscoon ja takaisin Losiin.

Pismo Beachilla oli pieni ravintola, jota mun host äiti suositteli lämpimästi. Hän sanoi, että siellä on ehdottomasti käytävä syömässä clam chowderia, joka on hyvin paksua ja kermaista simpukkakeittoa. Keitto oli sen verran hyvää (parasta clam chowderia mitä olen maistanut), että se ansaitsee paikkansa täällä blogissa. Muistaakseni tämä kyseinen chowder on jopa voittanut parhaan clam chowder palkinnon 10vuotta peräjälkeen. Jos siis eksytte koskaan Californiaan ja Pismo Beachille, niin tiedätte mihin mennä syömään. Raisa tilasi itselleen lohisalaattia ja se oli kanssa hyvää, mutta itse pitäytyisin chowderissa. Hinnatkaan eivät ole korkeita.

1250842862_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tällainen ravintola oli ulkoapäin. Pismo Beach näytti muutenkin surffareiden paikalta. Siellä oli paljon pieniä viihtyisiä ravintoloita ja surffikauppoja.



1250842878_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Chowder tarjoiltiin usein paikasta riippumatta (San Franciscossa saa näitä myös joka paikasta, mutta eivät ole niin hvyiä.) leipäkuoressa. Leipä ei ollut ihan tavallista leipää vaan se oli hieman hapanta (sourdough bread) enkä erityisesti pitänyt siitä.

Splash cafesta rantaanpäin oli ihana jugurttijäätelö paikka Pismo Yogurt, josta sai itse valita pehmiskoneesta mieluisaa makua ja laittaa täytteitä oman maun mukaan. Hinta oli painon mukaan.