Jopi kysyi näitä syödessämme, että miten mä oikein keksin tällaisen reseptin, kun olivat niin hyviä. Oli vastattava, että: "Jääkaapissa oli avattu kookosmaito ja banaani oli menossa huonoksi." Tämä resepti siis syntyi niin kuin hyvin monet muutkin reseptit minulla. Lopputulos oli aivan mahtava. Muistaakseni Thaimaassa tehdään jonkinlaisia banaanilettuja. En itse uskaltanut niitä kuitenkaan katukojusta ostaa. Onko jollain kokemuksia niistä?

1249405198_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Banaanivohvelit (4-5:lle)
2dl kookosmaitoa
2dl maitoa
1dl vichyä
2 munaa
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1rkl fariinisokeria
50g sulatettua margariinia
1 iso banaani
(1tl kanelia)

Muussaa banaani ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna taikinan turvota ainakin 30min ja paista sen jälkeen siitä vohveleita. Tarjoa vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kera.

Arviointi: *****
Minulla sattui olemaan jääkaapissa erilaisia aineksia nesteeksi, joten laitoin niitä kaikkia. Voi myös vaikka käyttää vain kookosmaitoa ja vettä tai pelkkää maitoa tai mitä sattuu kaapissa olemaan. Kookosmaidossa on rasvaa todella paljon, joten jos sen jättää pois niin vohveleista tulee heti kevyempiä. Kanelin laitoin reseptiin sulkuihin, koska en itse laittanut sitä. Se tuli jälkeenpäin mieleen.