Meillä oli kavereiden kanssa maanantai iltana vohvelikestit. Jokainen toi taas erilaisia täytteitä (käskin olla luova). Erikoisin oli varmaan kiivihillo. Se ei kylläkään kiiviltä maistunut, mutta oli ihan hyvää. Erittäin hyvää oli Valion omena-kanelirahka ja kinuskikastike-persikka-kermavaahto yhdistelmä, jota olin jo syönyt Lappeenrannan Satamatorin kahviossa vohvelin kera.

Tämä oli ehkä kolmas kerta, kun tein vohveleita. Minulla ei ole oikeastaan mitään tiettyä ohjetta, jota käytän ja joka kerta joudun tekemään kauheaa vertailua netissä siitä millaista ohjetta käytän. Nyt kirjoitan tämän tänne, jotta ensi kerralla ohje on täällä. Ohjeen pohjana oli Myllyn Paras -sivuilta löytämäni ohje.

1248856047_img-d41d8cd98f00b204e9800998eOn varaa mistä valita.1248856071_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tuukka päätyi täytteiden valinnassa tällaiseen ratkaisuun.

Vohvelit (n.20kpl)
3munaa
5dl maitoa
5dl vichy-vettä
8dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
2tl vaniljasokeria
100g sulatettua voita

Sekoita aineet keskenään ja anna taikinan turvota ainakin 30min ennen paistamista. Yhteen vohveliin meni meillä suunnilleen desi taikinaa.

Arviointi: ****
Laitoin itse vähemmän voita taikinaan ja se oli varmaan syynä siihen ettei vohveleista tullut niin rapeita kuin olisin halunnut. (Itselleni tiedoksi, että litran taikina riittää hyvin 7 hengelle. Neljä vohvelia on maksimi, mitä pystyy syömään.)