Tämä on minun lempiruokaani thaimaalaisessa ravintolassa ja tilaan sitä aina. Hieman makeaa ja hieman mausteista ja siinä on perunaa! Kuva tästä ei ole kovin hyvä, mutta onneksi minulta löytyi arkistoista kuva minkä näköistä tämä ruoka voisi olla. *hih*

1247741846_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Annos kotona Lappeenrannassa...


1247743787_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
...annos Saladang Song ravintolassa Pasadenassa.

Pitäisiköhän sitä käydä joku kattauskurssi? Minulla on ongelmana, että teen mieluusti kaikenlaista ruokaa ja leivon, mutta esimerkiksi kakkujen koristelua ja kaikenlaista pientä hienosäätöä vihaan. Siinä kohtaan minun mielenkiintoni aina loppuu.

Keltainen Curry (4:lle)
400g kanaa
1 sipuli
6 pientä perunaa
2 porkkanaa
1/2 kukkakaali
2-3dl vettä
1prk kookosmaitoa
2-3rkl keltaista tai punaista currytahnaa (tai curryjauhetta)
suolaa tai liemikuutio
(chiliä)
(ripaus sokeria tai siirappia)

Paista kana, lisää renkaiksi pilkottu sipuli, suuriksi paloiksi pilkotut kasvikset (perunat kokonaisina, jos pieniä) ja muut aineet ja annan kiehua kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Tarjoa lisänä riisiä.

Arviointi: ****
Ruosta saa niin tulista kuin haluaa lisäämällä mausteiden määrää. Ohjeen määrillä tätä voi kuitenkin herkempikin suu ihan hyvin syödä.

Ravintolassa oli kastikkeen kanssa paistettua riisiä, joka tarkoittaa sitä että edellisen päivän riisin joukkoon on laitettu munakokkelia, jämäkasviksia (kaupan herne-maissi-porkkana toimii erinomaisesti) ja niitä on paistettu pannussa.