Tätä piirakkaa olen syönyt viitisen vuotta sitten kummipoikani synttäreillä. Jostain sain piirakan mieleeni ja päätin kokeilla sitä itse. Piirakka oli uskomattoman hyvää, vaikka tein sen aika pitkälti mutu-tuntumalla. Ulkonäkö ei oikein hivellyt silmiä, mutta kunhan piirakkaa sai suuhun, niin ulkonäön pystyi unohtamaan. Pohjan ohjeeseen kannattaa suhtautua varauksella, sillä tein sen näppituntumalla enkä siis muista mitä siihen oikeasti laitoin.

1241812200_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikku-Prinssin Piirakka (6-8:lle)
Pohja:
2dl vettä
1dl kaurahiutaleita
vehnäjauhoja
50g voita
1/2tl suolaa
1/2tl leivinjauhetta

Täyte:
8 pientä salottisipulia
1pkt filepekonia
1pkt prinssinnakkeja tai Ukko Pekka makkarakuulia
4 tuoretta herkkusientä
1 valkosipulinkynsi
kourallinen karpaloita tai puolukoita (nämä unohdin)

Kastike:
2rkl öljyä
2rkl balsamiviinietikkaa
1tl mustapippuria
4tl fariinisokeria

Tee taikina kuten teet sämpylätaikinaa ja levitä taikina vuokaan. Kuori ja keitä sipulit pehmeiksi, leikkaa ne kahtia ja asettele piirakkapohjan päälle. Rullaa filepekoniviipaleet, leikkaa kahtia ja asettele pohjan päälle. Paista kevyesti pilkotut valkosipulit, nakit ja pilkotut herkkusienet. Sekoita kastike ja kaada se paistettujen aineiden sekaan. Kääntele kunnes kastike on sekoittunut. Kaada seos ja lisää karpalot piirakkapohjan päälle. Paista uunissa 175asteessa reilu 30min kunnes pohja on kypsä.

Arviointi: *****
Minä paistoin pekonia ja nakkeja liikaa. (Pekoni osio korjattu ohjeeseen) Sen lisäksi minulla oli uuni liian kuumalla, joten täytteestä tuli liian kuivaa. Kannattaa aina välillä katsoa uuniin ja laittaa folio päälle ettei täyte pääse palamaan, sillä siinä ei ole mitään munamaitoa, joka estäisi sen.