Sain Jukalta lainaan raclette-pannun ja sitten oli tietenkin pakko tehdä sillä. Racletessa on se vika, että sitä tulee aina syötyä ihan liikaa. Tällä kertaa hieman kuitenkin osasin rajoittaa syömistäni, niin en ollut seuraavana päivänä enää ähky. :D Tämä ruoka sopii hyvin seurusteluun. Varoituksen sanana vain, että koko asunto ja kaikki vaatteet alkavat haista ihan kamalalta. Ei kannata siis ihan ykkösiä vetää päällensä.


Raclette on siitä mukavaa, että ei ole mitään rajoituksia paistettavien asioiden suhteen. Tässä meillä on pekonia, paprikaa, kirsikkatomaatteja, sieniä ja juustomakkarakuulia (taisivat olla Portin).

Juustoina oli sinihomejuustoa, raclette-juustoa ja mustaleimaa. En ehkä alkaisi Edamia sulattelemaan, mutta muuten kaikki rasvaiset juustot käyvät tähän. Kuvassa näkyy myös kanasuikaleita, bataatttia, leipää ja keitettyjä perunoita.

Alhaalla juusto sulamassa pienissä lapioissa. Juuston saa parhaiten lapiosta irti puuveitsellä.

 

Tässä Wikipedista kopioitu juttu racletesta: "Raclette on ominainen Sveitsin ja Ranskan sveitsinpuoleisten osien ruokalaji. Juustokiekkoa lämmitetään joko avotulen edessä tai sähkögrillillä. Tämän jälkeen juusto kaavitaan ruokailijoiden lautasille. Sana raclette tuleekin ranskan ilmaisusta racler, tarkoittaen "raapia/kaapia". Perinteisiä lisukkeita ovat pienet, kiinteät perunat, hillosipulit, etikkakurkut, kuivattu liha (kuten ilmakuivattu kinkku), viipaloidut paprikat, sipulit ja sienet sekä mustapippuri. Raclette valmistetaan nykyisin usein erityisellä sähkökäyttöisellä raclette-pöytägrillillä. Grillin yhteydessä on pieni pannu jokaiselle ruokailijalle, jossa tämä voi sulattaa juustopaloja."