Joululta oli jäänyt pakkaseen voitaikinaa, joten käytettiin se pois ja leivottiin erilaisia pasteijoita Paulan kanssa. Kaikista tuli oikein hyviä.

Pasteijat
Käytettiin kaupan voitaikinaa. Itsekin sen voi tietenkin tehdä. Kaulittiin voitaikinaa vähän ja otettiin siitä muovirasian avulla sopivan kokoisia palasia, joihin laitettiin eri täytteitä. Pasteijat voideltiin munalla ja tehtiin muutama reikä päälle haarukalla. Tehtiin kaikki alla olevia täytevariaatioita ja kaksi pakettia voitaikinaa (1kg) riitti.

Jauheliha-Riisitäyte
1 henkilön annos keitettyä riisiä
200g jauhelihaa
2 pientä sipulia
grillausmaustetta
aromattia
chiliseosta
(Arlan aurinkokuivattutomaatti fetaa)
1 muna

Paista sipuli ja jauheliha, sekoita mausteet ja riisi sekaan ja lisää hieman jäähtyneeseen seokseen raaka kananmuna.

Muna-Riisitäyte
1 henkilön annos keitettyä riisiä (tai vähemmän)
2 keitettyä munaa
aromattia

Pilko muna ja sekoita se riisin kanssa.

Feta-Aurinkokuivattutomaattitäyte
1prk  Arlan aurinkokuivattutomaatti fetaa

Arviointi: ****
Kaikki olivat oikein hyviä. Fetan kanssa oli sellainen ongelma, että siinä oli öljyä, joka valui eikä pasteijat pysyneet kiinni uunissa. Kannattaa siis valuttaa feta ensiksi. Pasteijoita sulkiessa kannattaa kostuttaa reuna vedellä tai munala, jotta se pysyy paremmin kiinni.