Hyvät uudet vuodet minunkin puolestani kaikille! En ole blogiani päivitellyt, kun koko ajan on ollut jotain menoa... Näitä tein jo joulukuussa ja eivät ole ihan kevyimmästä päästä tammikuun laihdutukseen, mutta jos ne tekee kaikki vähärasvaisista versioista, niin ehkäpä niitä voi myös syödä näin alkuvuodestakin. Yhdelle isolle perunalle menee noin 1dl täytettä. Tein täytteet 15hengelle ja annokset ovat aika isoja, mutta pienentäkää tarpeen mukaan. Huomautan myös, että olin äidin luona tekemässä näitä ja maustehylly on hyvin rajoittunut siellä, joten maustakaa ihan mielenne mukaan.



Uuniperuna
Rosamunda perunoita (1-2kpl per nenä)
foliota

Surimitäyte

300g surimipuikkoja (pakastealtaasta 100g paketeissa)
3 kananmunaa
4dl kermaviilia
2dl majoneesia
aromisuolaa
paprikajauhetta

Kinkku-Paprikatäyte

300g palvikinkkua
1 paprika
2rkl sinappia
4dl kermaviiliä
2dl majoneesia
paprikamaustetta

Savusiika-Pestotäyte
300g perattua savusiikaa (lohi toimii varmasti myös erinomaisesti)
1pss pestodippiä (tai pari rkl pestoa)
4dl kermaviiliä
2dl majoneesia

Pilko pilkottavat ainekset ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti, tarkasta maku ja tarjoile.

Kääri pestyt perunat folioon, töki haarukalla reikiä ja laita ne uuniin 200asteeseen tunniksi tai kunnes perunat ovat kypsiä (isoissa perunoissa KESTÄÄ).

Arviointi: ****
Surimitäytettä halusin tehdä, koska halusin tutustuttaa ihmiset näihin ravun makuisiin kalapuikkoihin. Hyvin tekivät kauppansa. Surimia käytetään yleensä sushissa ja salaateissa. En osaa sanoa, mikä olisi ollut näistä paras. Surimitäytteessä oli aika voimakas kananmunan maku, joten kananmunien määrää voi hyvin pienentää.