Luin netistä, ettei aitoon tiramisuun käytetä ollenkaan kermaa ja niinpä kokeilin tätä Stockmannin sivuilta löytynyttä reseptiä. Lopputulos on hyvin samanlainen kuin Italiassa maistamani misut. :)



Tiramisu (10:lle)
1dl sokeria
4 keltuaista
4 valkuaista
500g maustamatonta tuorejuustoa (tai mascarponea)
4munan kääretorttupohja (tai savoiardi keksejä)
2dl espressokahvia
(Amarettolikööriä)
kaakaojauhetta

Tee kääretorttupohja. Keitä VAHVAA kahvia. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, vatkaa valkuaiset vaahdoksi toisessa kulhossa, vatkaa tuorejuusto munasokerivaahtoon ja vatkaa valkuaisvaahto varovasti sen joukkoon. Laita kääretorttupohja vuoan pohjalle ja kastele se kahvi(amaretto)seoksella. Kaada päälle täyte. Ennen tarjoilua ripottele päälle kaakaojauhetta.

Arviointi: *****
Suodata kahvi muutamaan otteeseen jauheen läpi, koska kahvin on oikeasti oltava todella vahvaa. Tiramisu on helppo tehdä. Vaikein osuus on varmasti kääretorttupohjan teko, mutta senkin voi kiertää ostamalla tiramisukeksejä kaupasta. :) Tiramisun kuuluu olla valuvaa ja se kauhotaan lautaselle kauhalla!