Tämä reseptin sain tädiltäni, joka on ehkä jopa minua suurempi herkkusuu! Nämä sopivat hyvin joulupöytään ja ovat parhaimmillaan lämpiminä, kun toffee on sulaa.
Karpalo-Vaniljafudge Muffinsit (12kpl)
2 munaa
1,5dl sokeria
50g sulaa voita
1dl maitoa (tai appelsiinmehua tai kermaa)
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
1dl karpaloita
6 fudgea puolitettuina (löytyy irtokarkeista)
vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää muut aineet. Laita muffinssivuoan pohjalle muutama karpalo, taikinaa ja työnnä puolikas fudge keskelle. Paista uunissa 175asteessa 15-20min. Ripottele tomusokeria päälle, kun muffinsit ovat hieman jäähtyneet.
Arviointi: *****
Elämäni parhaimmat muffinsit. Olen aina luullut, että sokerikakkutaikinaa tehdessä aineet täytyy TODELLA varovasti käännellä vaahdon sekaan. Viime viikonloppuna opin, että se on kusetusta. Vatkatkaa siis ihan reippaasti, ei se pilalle mene. Kannattaa käyttää muffinssipeltiä apuna, koska muuten muffinssit leviävät eivätkä kohoa kauniisti. Muistakaa ehdottomasti lämmittää muffinsit ennen syömistä!
perjantai, 19. joulukuu 2008
Kommentit