Asiahan on kyllä niin, että tämä kakku ei ole Baileysia nähnytkään, sillä se on ihan liian kallista opiskelijalla. Avuksi on siis rientänyt Vana Tallinn kermalikööri. Mutta resepti saa nyt mennä Baileys Juustokakun nimellä, sillä Vana Tallinn ei ole kovin mediaseksikäs nimi. Pojat kutsuvat tätä myös herutuskakuksi.

2158238.jpg

Baileys Juustokakku (10:lle)
Pohja:
3/4pkt LU Bastogne keksejä
30g sulaa voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2munaa
1/2dl sokeria
1prk kuohukermaa
1pkt tuorejuustoa
1dl kermalikööriä

Murskaa keksit ja sekoita voisula joukkoon. Taputtele irtovuoan pohjalle. Tee sen jälkeen täyte. laita liivatteet likoamaan, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kermaan tuorejuusto, lämmitä likööri ja liuota liivatteet sen joukkoon ja kaada se kerman joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita vaahdot keskenään ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä rauhassa kylmässä. Ripottele kakun päälle kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Arviointi: *****
Juustokakut on huippuja ja tämä varsinkin! Muista vatkata koko ajan voimakkaasti, kun kaadat liivatteen tai muuten kakkuun tulee ikäviä klimppejä.