Sain kondensoitua maitoa ja oli tarkoitus kokeilla tehdä siitä tämä kakku, mutta Jennille piti olla laktoositonta, joten maitopurkki saa odottaa. Kakku on TODELLA makeeta joten sitä riittää ihan pieni pala - jopa minulle.

2074905.jpg

Banoffee (laktoositon) (8:lle)
1pkt LU Bastogne keksejä
50g margariinia
2prk kermaa
1dl sokeria
1/2dl fariinisokeria
2 banaania

Murskaa keksit tehosekoittimessa, lisää sulatettu margariini, taputtele irtovuoan (halkaisija 18-20cm) pohjalle ja reunoilla ja laita jääkaappiin jähmettymään. Laita kattilaan sokerit ja 1prk kermaa, anna kiehua koko ajan sekoittaen, niin kauan, että siitä tulee kinuskia. Kaada kinuski keksipohjan päälle. Vaahdota toinen purkki kermaa ja lisää siihen hieman sokeria. Pilko banaanit siivuiksi. Laita toinen banaani kinuskin päälle, sen päälle kerma ja kerman päälle toinen banaani. äälle voi sipotella myös hieman kaakaojauhetta.

Arviointi: ****
Minä tein kakun vähän liian isoon vuokaan ja siitä tuli lättänä. Kermaan ei tosiaan tarvitse laittaa kun ruokalusikallinen sokeria, sillä kinuski ja keksipohja ovat todella makeita. Tätä täytyy kokeilla uudestaan, mutta sitten kokeilen kondensoitua maitoa.