Olen ollut jo vuosia ihan hullaantunut Jamie Oliveriin. Jamie on vaan NIIN IHANA. <3 Jenny kysyi minulta ennen matkaa, että haluanko mennä johonkin Lontoon lähellä olevaan kaupunkiin ja ajattelin vaan et täytyy katsella sitä sitten - minua ei kauheasti kiinnostanut ajatus. Jostain syystä päädyin Jamie Oliverin internetsivuille (olin varmaan etsimässä jotain reseptiä) ja löysin sieltä Jamien Italian ravintolan, joka sijaitsee Oxfordissa. Äsken huomasin, että kyseinen ravintola on perustettu vasta kesäkuussa, joten kävi tuuri minulla. :) Laitoin siis Jennylle facebookissa viestin, että tahdon mennä Oxfordiin, kun siellä on kyseinen ravintola.

Päivää ennen Oxfordiin menoa Jenny kysyi mitä haluan tehdä siellä ja vastasin että haluan mennä Jamien ravintolaan. Jenny katsoi minua pitkään ja kysyi, että "Olemmeko oikeasti menossa Oxfordiin jonkun alastoman kokin takia!?!?" Siihen jouduin vastaamaan nolona, että joo. Jenny voivotteli puolet kotimatkasta, joka kesti tunnin bussilla) että hän joutuu menemään Oxfordiin jonkun TV-tähden, joka tekee alasti ruokaa,  takia. Jenny on Californiasta ja siellä ei ilmeisesti tunneta Jamieta.

1979385.jpg

Paikka oli aivan ihana. Sisustus oli modernia yhdistettynä vanhaan. Pöydät olivat puisia, penkit oli pinkit, katossa meni (ilmastointi)putkia ja metallia oli joka paikassa. En ehkä osaa kuvata ravintolaa oikeilla sanoilla, mutta se oli todella kodikas. Luin, että Jamie onkin halunnut italian ravintoloistaan sellaisen, että ihmiset voivat vaan mennä sinne lounaalle tai illalliselle ilman että täytyy varata kuukautta aikaisemmin pöytä ja pukeutua hienosti. Mutta nyt pääasiaan eli ruokaan...

1978684.jpg
Jouduimme odottamaan vapautuvaa pöytää 15min ja siksi ajaksi menimme baariin. Työntekijät olivat hauskoja ja tekivät meille cocktailit. Minulla oli Pimm's cocktail - siinä on kurkkua, mansikoita ja appelsiinia ginger alea ja Pimm'siä (Kertokaahan minulle mitä tämä Pimm's oikeasti on?). Jennyn drinkissä oli aprikoosisosetta ja kuoharia. Kumpikin oli todella kauniita.

1978698.jpg
Minä söin Musta Tryffeli Pastaa, Jennyllä oli Kurpitsa Raviolia ja yhteiseksi otimme Caesar salaatin. Katsoin annostani, kun se tuli ja ajattelin pettyneenä, että tässäkö se on... Siinä se oli. Pasta ei tosiaankaan näyttänyt hienostuneelta eikä edes kovin herkulliselta, sillä se oli ihan väritön...mutta se maistui taivaalliselta. Muut ruoat olivat myös todella hyviä.

TRUFFLE TAGLIATELLE

Finely shaved wild black truffles folded with butter, parmesan and nutmeg, a real luxury

RAVIOLI CARAMELLE
Sweetie shaped and stuffed with pumpkin and ricotta cheese, and beautiful rosemary sauce

MY GRILLED CHICKEN CAESAR SALAD
A salad of crispy free range breast and thigh, romaine lettuce, red chicory, crunchy croutons tossed with a creamy parmesan dressing

1979351.jpg
Jäkiruokana minulla oli jäätelöannos (suklaa, vanilja, limoncello-mansikka) ja Jennyllä banaani-pähkinäsuklaabrownie. Limoncello-mansikkapallo oli mielettömän hyvää - vanilja ja suklaa eivät olleet mitenkään erikoisia. Jennyn herkku oli myös nami, vaikkakin vähän äklö. Pystyin vaan pari lusikallista syömää sitä.

Odotus ei siis ollut turhaa. Ruoka oli fantastista ja tarjoilu pelasi moitteettomasti, vaikka ravintola olikin ihan täynnä. Meidän pöydän tarjoilija kävi varmasti 3-4 kertaa kysymässä, että onhan kaikki hyvin ja maistuuko ruoka. Tällaiseen ei ole Suomessa tottunut. Lasku laitettiin puoliksi ja kummallekin tuli maksettavaksi 25£ eli reilu 30€ (siihen kuului myös cocktailit ja Jennyn punaviinilasi). Suosittelen lämpimästi kyseistä paikkaa.