Olen tutustunut pelmeneihin pari vuotta sitten kaverillani Heidillä. Heidin äiti tekee niitä itse, mutta minä ostin niitä kaupasta sillä pelmeneiden teko vaatii aikaa enkä jaksa nyt sellaiseen ryhtyä. Seuraavassa wikipedian määritys pelmeneistä
    "Pelmeni (ven. пельмени) on venäläinen alun perin Siperiasta kotoisin oleva raviolia muistuttava ruokalaji, joka valmistetaan käärimällä yleensä jauhelihasta valmistettu täyte ohuen vehnäjauhoista valmistetun taikinan sisään. Pelmenit yleensä pakastetaan valmistuksen jälkeen ja ennen tarjoilua keitetään suolalla maustetussa vedessä tai lihaliemessä. Ne tarjoillaan usein voisulan, sipulisilpun,smetanan ja venäläisten suolakurkkujen kanssa."

1811432.jpg

Ostamani pelmenit ovat täysin suomalaisia ja muistaakseni tehty Imatralla. Löysin niitä Citymarketin pakastealtaasta. Pussista riittää 2-3:lle. Ne vaan keitetään vedessä ja ne ovat valmiita syötäväksi. Smetana tai majoneesi sopivat todella hyvin näiden kanssa. Tällä kertaa minulla ei kylläkään ollut kumpaakaan joten Oivariini sai kelvata.

Arviointi: ****
Vaihtelua valmisruokiin.