Reetta teki wappuna sämpylöitä ja ihastuin niihin niin paljon, että minun oli pakko itsekin kokeilla. Olen aina ollut vähän huono tekemään sämpylöitä. Ne ovat aina olleet mauttomia ja vasta nyt keksin että se johtuu siitä etten laita tarpeeksi suolaa. Näistä tuli kuitenkin todella hyviä.

1615711.jpg

Reetan Sämpylät (20kpl)
5dl vettä
1pss kuivahiivaa
2tl suolaa
1rkl siirappia
2-3 raastettua porkkanaa
1,5dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
(1/2dl Fibrex sokerijuurikaskuitua)
n. 10dl vehnäjauhoja

Tee taikina normaaliin malliin ja leivo siitä sämpylöitä. Paista 225asteessa 10-15min.

Arviointi: *****
Parhaita sämpylöitä ikinä. Sokerijuurikaskuitua saa jauhohyllystä leseiden vierestä. Ainakin Prismassa sitä on. Siinä ei ole energiaa paljoa, mutta kuitupitoisuus on 73%. Terveellinen lisä sämpylöihin ja muuhun ruokaan. Lihapullia tehdessäni korvasin korppujauhot sokerijuurikaskuidulla. Kannattaa kokeilla.