Vierailin viikon ajan Pietarissa ja reissu oli ihan järkyttävä. Odotin aitoja venäläisiä herkkuja, mutta meitä vietiinkin vain Pizza Hutiin, Subwayhin ja muihin pikaruokapaikkoihin. Kun otin puheeksi, että mihin ovat perinneruoat unohtuneet, niin paikalliset nuoret vain pyörittelivät päätänsä ja väittivät minulle, että letut (siis suomalaistyyliset tavalliset letut) ovat venäläistä perinneruokaa. He eivät edes tienneet, mitä ovat blinit.
    Lähes joka päivä ruoan jälkeen jouduimme mennä syömään uudestaan, koska meille jäi kamala nälkä. Yhtenäkin päivänä illalliseksi oli vain lettu mansikkahillolla. Onneksi McDonald's löytyi parin korttelin päästä.

1437975.jpg
Tämä taisi olla ainoa meille tarjottu perinteinen venäläinen ruoka. Taikinan sisään oli laitettu omenahilloa. Näitä löytää myös ainakin kaalitäyttellä.

1437978.jpg
Tilasin ravintolassa itselleni omenapiirakkaa, joka oli erittäin hyvää. Seurassamme ollut pietarilainen kertoi, että tämä on hyvin perinteistä venäjällä. Ihmettelimme, mikä piirakassani kestää niin kauan, mutta piirakkaa ei vain lämmitetty mikrossa, vaan se tehtiin.