Tämän ohjeen löysin Julien ruokaohjeita blogista. Tein tuttuun tapaan siihen muutoksia ja en tiedä johtuiko se juuri näistä muutoksista vai mistä, mutta mielestäni tämä ei ollut mitään kovin kummallista. Tapen toivomuksena oli, että ruokaan laitetaan jauhelihaa. Alkuperäinen ohje löytyy linkistä.

1369049.jpg

Pasta al Forno con Pomodori e Mozzarella (8:lle)
tilkka öljyä
1 sipuli
3valkosipulinkynttä
300g jauhelihaa
chilijauhetta
8dl tomaattimurskaa
2dl vettä
suolaa
mustapippuria
400g pastaa
150g parmesanjuustoraastetta
1pss (200g) mozzarellajuustoraastetta

Paista jauheliha ja siirrä syrjään odottamaan. Pilko sipulit ja paista ne kypsiksi. Lisää tomaattimurska sekä mausteet ja keitä 15min, soseuta sauvasekoittimella. Keitä pasta ja lisää siihen 1/3 tomaattiseoksesta sekä parmesanraasteesta. Levitä uunivuokaan vuoronperään pastaa, tomaattikastiketta, jauhelihaa ja juustoa kunnes aineet loppuvat. Jätä pinnalle reilu kerros juustoraastetta. Paista 200asteessa 15minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Arviointi: ***
Monta vaihetta tätä ruokaa tehdessä. Vaivannäköön nähden ei erikoista. Täyttävää.