Tämä on mielestäni paras intialanen ruoka. Tätä otan joka kerta kun menen intialaiseen ravintolaan syömään. Vaihtoehtona on myös aina vihanneskorma ja kanakorma. En kauheasti pidä lampaasta, mutta se menee kunhan siinä on vahva kastike. Viime keväällä olin lammasruokakurssilla, jossa pääsin pahimmista ennakkoluuloista eroon. "Korma on pohjois-intialainen, persialaisvaikutteinen curry, joka on täyteläistä ja hieman tulista. Sen kermamainen rakenne syntyy jauhetusta mantelista ja jugurtista. Tämän voi tehdä joko liedellä valurautapadassa tai uunissa.": www.asafoetida.net. Tämänkertainen resepti löytyi Pirkan sivuilta.

1369155.jpg

Lammaskorma (6:lle)
1kg lampaan ulkofilettä
öljyä
suolaa
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
chiliä
1tl inkivääritahnaa (itse laitoin jauhetta)
2tl garam masalaa (mausteseos kuten curry)
1tl kurkumaa
3dl maustamatontajugurttia
400g kookosmaitoa
50g manteli viipaleita
1dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Leikkaa liha 2,5cm paksuiksi kuutioiksi ja rusksta se kolmessa osassa kuumalla pannulla. Pilko sipulit, paista, lisää mausteet, manteli ja neste. Lisää lihat joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä noin 1,5-2h. tarkista maku keittämisen aikana ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää lopuksi hienonnettu persilja. keitä jasminriisiä lisäksi.

Arviointi: ****
Halusin käyttää tähän ulkofilettä, vaikka reseptissä luki lampaanpaistia. Ulkofile on takuulla mureaa eikä siinä ole läskikohtia. Aika varmasti se ei myöskään maistu siis villasukilta, sillä lampaanrasva on se, joka tekee lampaasta villasukan makuista. Itselläni vähän tökki kookoksen maku ruoassa, mutta muut eivät sitä huomanneet. Ensi kerralla jätän sen pois.