Vietimme ranskalaista iltaa ja söimme Idan kanssa juustoja patongin ja suolakeksien kanssa. Viinirypäleet puuttuivat.

1389643.jpg

Juustoina meillä oli sinihomejuustoa ja Brietä, joka oli Luomua. Todella hyvän makuista. Ennen en ole juustoista kovin välittänyt, mutta nykyään ne maistuvat. Patonki oli esipaistettu ja suolakeksiä Rainbow merkkisiä - muuten hyviä, mutta liian suolaisia verrattuna Tuc-kekseihin. Viininä meillä oli ranskalaista puolimakeaa Couléé d'Oria. Itse katson yleensä kuinka paljon sokeria litrassa on ostaessani viiniä, mikäli en tunne sitä entuudestaan. Tässä viinissä oli 30g/l, mikä on aika paljon, mutta viini oli kuitenkin todella kitkerää. Ei ollut minun makuuni ollenkaan.

Tässä samassa suosittelen portugalilaista vinho verde tyyppistä Casal Garcia valkoviiniä, sokeria 12g/l, mutta ei maistu liian kuivalta.
    Wikipediasta löysin hyvän selostuksen mitä vinho verde tarkoittaa: "Vihreät viinit ovat maultaan kevyitä, pehmeän happoisia ja usein hieman poreilevia, väriltään hieman keltaiseen tai vihreään vivahtavia. Ne nautitaan nuorina, yleensä noin vuoden ikäisinä ja tarjoillaan erittäin kylminä. Alkoholipitoisuus on alhaisempi kuin viinien yleisesti. Vihreä viini sopii erityisen hyvin salaattien ja muiden kevyiden ruokien kanssa, sekä seurustelujuomaksi.Nimensä vihreä viini on saanut siitä, että rypäleet poimitaan hieman raakoina. Portugalinkielinen nimi, vinho verde, tarkoittaakin suomeksi sekä vihreää viiniä että raakaa viiniä."