Olen ala-asteella tehnyt äidilleni äitienpäiväkortin, jossa luki "Minun äiti tekee maailman parasta persikkarahkapiirakkaa ja polkee joka päivä kuntopyörällä." Nyt kokeilin itse tätä. Hyvä jälkiruoka pääsiäiseksi.

1284648.jpg

Persikka-Rahkapiirakka
pohja:
125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

päälle:
5-6 persikan puolikasta
1prk rahkaa
1 kananmuna
2tl vaniljasokeria
sokeria oman maun mukaan

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos ja sekoita tasaiseksi. Viipaloi persikan puolikkaat viuhkaksi, sekoita muut aineet keskenään, asettele persikkaviuhkat taikinan päälle ja kaada rahka niiden päälle. Paista 200asteessa 40min.

Arvionti: ****
Hyvää peruspiirakkaa. Yleensä kotoa löytyy ainekset tähän. Piirakkavuoka oli niin iso, että jouduin tuplaamaan täytteen ja sen takia persikat eivät näkyneet yhtään. Olisi ollut kauniimpi, jos täytettä ei olisi ollut niin paljon.