Tämä oli niin hyvää, että se loppui kesken. Kummipoikanikin söi sitä kolme palaa, vaikka yleensä lapset eivät täytekakuista välitä. Ongelmatonta kakun teko ei ollut, mutta onneksi maku oli loistava.

1284547.jpg

Pätkismoussekakku

Gluteeniton Kakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1prk kuohukermaa
1pss Pätkiksiä
100g tummaa suklaata

Päällinen:
1prk kuohukermaa
1levy valkosuklaata

Pohja: Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista kun voit tehdä kahdeksikon taikinalla ja se pysyy hetken pinnalla. Lisää muut aineet varovasti sekoittaen. Paista 175asteessa noin puoli tuntia.
Täyte: Sulata suklaat kattilassa pienessä tilkassa kermaa. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaa.
Päällinen: Tee samoin kuin täyte.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan, kostuta pohja laimealla hedelmämehulla ja laita täyte väliin. Pursota valkosuklaakerma päälle.

Arviointi: *****
Taivaallista. Tehtiin virhe ja ostettiin Flora vispikermaa. Vispikerma ei vispautunut tarpeeksi kovaksi vaahdoksi ja suklaan lisääminen vain pahensi asiaa. Uskon että jos tekee tavallisesta kuohukermasta niin tällaista ongelmaa ei ole ja jos on niin täytyy laittaa liivatetta. Kakku ei meinannut siis pysyä meillä millään kasassa ja jouduin tunkemaan hammastikkuja, jotta se ei romahtaisi. Valkosuklaakerman pursottaminen ei onnistunut, koska se oli liian löysää, ja Terhi ihmettelikin että miten mulla voi aina epäonnistua pursottaminen. :D Lopulta laitoin krman veitsen avulla päälle ja sitten työnnettiin kakku pakastimeen. Siellä se sitten ehtikin jäätyä jonkun verran ja kakku muistutti hieman jäätelökakkua. Onneksi mikään mokaus ei tehnyt kakusta pahan makuista - ainoastaan ulkonäkö kärsi.