Selailin Hellapoliisin sivuja ja löysin sieltä Mansikka-Kaurakakun  Idea oli hauska ja tuntui todella helpolta. Muuttelin ohjetta "vähän" ja lopputuloksena oli pieniä cocktailpaloja.

1287111.jpg

Marjarahka-Kauralastut (50-70kpl)
Kauralastut:
100g margariinia tai voita
4dl isoja kaurahiutaleita (tavallisetkin käy)
3rkl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2dl sokeria
1 muna

Marjarahka:
1prk Exquisa mansikkarahkaa (rasvaa 0,2%)
1prk Flora Vispiä

Päälle:
vadelmia tai tuoreita mansikoita

Sulata margariini, anna jäähtyä, lisää loput aineet ja sekoita. Asettele pellille pieniä taikinakökköjä (teelusikallinen riittää, sillä keksit leviävät paistettaessa). Paista 200asteessa uunin ylätasolla noin 5min.
    Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mansikkarahka. Pursota keksien päälle mansikkarahkaa ja laita koristeeksi vadelma.

Arviointi: ***
Ostimme suomalaisia puutarhavadelmia kaupan pakastealtaasta. Marjat olivat kauniin näköisiä. Pakastemansikat olisivat olleet lötköjä. Kannattaa pursottaa rahka, vasta juuri ennen H-hetkeä sillä keksit vettyvät ja niitä on vaikea syödä.