Tänään koulussa päätin hemmotella itseäni ja ottaa kananrintafilettä juustoisessa sitruskastikkeessa, kyytipoikana oli kermaperunoita. Muistelin ottaessani ruokaa, että kermaperunoissa on paljon pisteitä (olen vuodenvaihteesta asti laskeskellut Painonvartijoiden Pisteitä) ja otin niitä siksi vain kolmasosan normaalista. Ai että kun maistuivat hyvältä! Äsken kotiin päästyäni katsoin kermaperunoiden pistearvot ja tuli mieleen, että olisiko kannattanut ottaa mieluummin tavallisia perunoita, sillä pelkkien kermaperunoiden osuus oli lähes puolet koko päivän energiatarpeestani ja tässä vaiheessa kello oli 11.45...
    Tästä pääsenkin pohtimaan, että miten ihmeessä olen pysynyt saman painoisena, vaikka normaalisti olisin tunkenut niitä hemmetin kermaperunoita napaani niin paljon, että olisi ollut ähky olo (unohtamatta kolmea palaa uunituoretta VAALEAAleipää) ? Nyt kun tarkoituksena on saada pari kiloa pois, niin se ei tunnu onnistuvan, vaikka syön murto-osan siitä mitä olen yleensä syönyt. Miten tämä on mahdollista? Neuvoisiko joku viisaampi minua? Kiteytettynä: miksi en ennen lihonnut ja nyt en laihdu?!?!

P.S. Ne kermaperunat olivat todellakin sen pistemäärän arvoisia ja mikä parasta - ruoassani ei ollut YHTÄÄN tomaattisosetta, -murskaa tai mitään mikä olisi liittynyt tomaattiin. (nyt sitten vaan porkkanoita järsimään....)