Intialainen ruoka on tulista ja leipä auttaa. Reseptin poimin pastanjauhantaa blogista. Naan-leipiä syöään kastamalla niitä kastikkeeseen.

1369178.jpg

Naan-leipä (8kpl)
2dl vettä
1dl maustamatonta jugurttia
1/2pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1rkl sokeria
1/2dl öljyä
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
n.6dl vehnäjauhoja
voisulaa voiteluun
(murskattua valkosipulia päälle)

Lämmitä vesi, lisää jugurtti, suola, sokeri, muna ja vatkaa kevyesti. Lisää muut aineet. Toisin sanoen tee sämpylätaikina. Anna kohota lämpimässä reilu puol tuntia. Leikkaa taikina 8 osaan ja venyttele niistä pyöreähköjä ja ohuita leipäsiä. Voitele leivät voisulalla ja paista 275asteessa 5-8min.

Arviointi: ****
Nämä leivät on syötävä samana päivänä, sillä seuraavana päivänä ne eivät ole oiken hyviä.