Sain Teikulta kesällä ihania muffinssivuokia. Samalla kerralla olin ostanut hänelle muffinssikirjan, joka hänellä jo oli. Sain sen siis samantien lainaan piiiiiitkäksi aikaa. Minä kuitenkaan osaa etsiä kirjoista reseptejä. Vaikka minulla on paksu kirja täynnä ihania muffinssireseptejä, niin katselen niitä vain ja kun alan leipomaan jotain, niin etsin reseptit netistä.

Banaanimuffinsseja halusin tehdä, koska minulla oli viikon hedelmäkorissa lojuneita ruskeakuorisia banaaneja, jotka piti saada käytettyä. Ajattelin ensin tehdä banana breadia, mutta tulin siihen tulokseen, että muffinsseja on helpompi pakastaa, jos jostain systä en syö niitä kaikkia kerralla. Mitään hienoa kuorrutusta muffinssit eivät saanet kotioloissa.

Banaanimuffinssit (12kpl)
3dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria (laitoin osan fariinisokeria)
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1 muna
2 isoa banaania muussattuna
1/2 dl öljyä tai sulaa margariinia
(1/2 dl pilkottuja pekaanipähkinöitä)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen loput ainekset. Jaa taikina 9 muffinssivuokaan. Kannattaa käyttää vuokien alla muffinssipeltiä, niin muffinssit eivät levähdä. Paista 200 asteessa 15-20min.

Arviointi: ***
Perushyviä muffinsseja. Vaniljajäätelön kanssa toimivat hyvin. Näihin sopisi hyvin kinuskista ja tuorejuustosta tehty kuorrutus, jos haluaa saada niistä näyttävämmän näköisiä. Sitten vielä ennen tarjoilua banaanisiivu kuorrutteen päälle pystyyn.