Löysin Prismasta Falafel jauhoseoksen, joka maksoi 1,70€. Olen syönyt kebab-paikoissa falafeleja ja olen tykännyt. Kerran jopa tehtiin ihan alusta loppuun kikherneistä näitä Idan kanssa. Maku ei kuitenkaan ollut silloin ihan kamalan hyvä. Tällä tapaa Wikipediassa oli Falafeleja luonnehdittu:
"Falafel
on Lähi-idästä kotoisin oleva härkäpavuista tai kikherneistä valmistettu friteerattu pyörykkä. Falafelin valmistuksessa käytetään tyypillisesti papujen ja kikiherneiden lisäksi sipulia, persiljaa, mausteita ja suolaa. Joskus pyöryköiden pinnalle lisätään seesaminsiemeniä. Variaatioita on runsaasti. Ainekset jauhetaan hienoksi tahnaksi ja tahnasta tehdään pyöryköitä, jotka uppopaistetaan rasvassa.

Falafel tarjotaan tyypillisesti pita-leipään käärittynä lisukkeiden kuten salaatin, tahini-kastikkeen ja tulisen kastikkeen kera. Suomessa falafel kuuluu lähes jokaisen kebab-ravintolan valikoimaan ja on erityisesti kasvissyöjien suosiossa. Se maistuu voimakkaasti roomankuminalta ja korianterilta, mutta ei ole niin tulinen kuin monet muut kebab-ravintoloiden ruokalajit."

2009884.jpg

Ohjeet löytyvät paketin takaosasta. Yhteen pussiin lisäsin 2dl vettä. Ohjeessa sanottiin, että pitäis paistaa upporasvassa, mutta itse paistoin ne vaan öljyssä paistinpannulla. Lisäksi tein pitaleipää, kurkkua, tomaattia, makeaa chilikastiketta ja valkosipuli dippiä.

Arviointi: ***
Ihan hyvää, kivaa ja helppoa ruokaa kasvissyöjälle. Tape sanoi, että täyttivät hänetkin.