Vietin viikon ystäväni Maijan luona Portossa. Hän on siellä opiskelemassa arkkitehtuuria. Tällä kertaa pääsin maistelemaan vaikka mitä erikoisia ruokia. Matka sujui hyvin. Varoituksen sanana vaan, jos aiotte joskus Portoon matkustaa, niin siellä on PALJON mäkiä, joten jalat ovat kipeät koko ajan. Ilmat eivät kovasti suosineet minua. Asteita oli 15-20 välillä ja oli puolipilvistä, välillä satoi.

1581233.jpg
Kuva on otettu Gaian puolelta ja taustalla näkyy Porto.

1581234.jpg
1581239.jpg
Aamupalat olivat aina aivan ihania. Yläkuvassa suolaisia herkkuja - juustolla ja lihalla täytetty tasku, tonnikalapatonki, pinaattipiirakka (pahaa) ja kalasta tehty pötkö, joka maistui löllöltä kalapuikolta.
Alakuvassa makeaa - pikkuleivoksessa oli jonkinlaista pähkinämarsipaanimössöä sisällä eikä se ollut kovin hyvää, pullassa oli vaniljakreemiä. Kaakao oli todella outoa sillä se oli koostumukseltaan kuin kiisseliä ja myös siltä se maistui.

1581248.jpg
Tämä leivos oli hyvin portolainen. Se on nimeltään Pastel de Nata (nata on kerma suomeksi). Lähes jokaisessa jälkiruoassa oli tätä sokerista, munasta ja kermasta tehtyä täytettä.

1581252.jpg
Hedelmiä myytiin joka puolella. Tämä kuva on Mercado da Bolhão torilta, joka on hyvin kuuluisa.

1581265.jpg
Kahviloissa myytiin tällaisia paksuja paahtoleipäviipaleita, jotka olivat sivelty voilla. Todella hyviä, nälkä lähti ja annos maksoi vaan euron.

1581271.jpg
Francesinha (pieni ranskalainen) on täyttävää portolaista mättöä. Paahtoleivän sisällä on erilaisia lihoja, päällä sulatettua juustoa ja kastiketta, joka on aina talon oma resepti, johon kuitenkin aina tulee olutta ja tomaattimurskaa. Todella hyvää ja ihanan rasvaista.

1581276.jpg
Musta vodka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Se maistui marjoilta ja oli todella hyvää. Alkoholia siinä oli 20%.

Black Caipiroska (1:lle)
2 limeä
2rkl sokeria
4cl mustaa vodkaa (mustikkalikööri voisi käydä tähän myös hyvin)
4cl vodkaa
jäämurskaa

Paloittele lime ja muussaa se sokerin kanssa lasin pohjalle. Lisää jäät sekä viina. Sekoita ja nauti. Jäätä saa olla reilusti, sillä muuta nestettä limemehun lisäksi tässä ei ole.

1581291.jpg
Portugalilainen ruoka oli lihapitoista. Kasvissyöjän ei kannata sinne mennä ainakaan ruoan takia. Joka annoksessa oli ranskalaisia ja tomaattiriisiä, pihvin päällä paistettua kananmunaa. Kastiketta ei koskaan ollut ja ruoka oli aika kuivaa sen takia.