Söimme vappu piknikillä juustoja ja mikä paremmin sopisikaan jälkiruoaksi kun juustokakku. Resepti on alunperin Santa Marian sivuilta. Muuntelin sitä hieman. Todella hyvää oli, vaikkakin sokeria oli liikaa. Pojat sanoivatkin: "Vähän on imelää, mutta TOSI HYVÄÄ." Tähän ohjeeseen olen vähentänyt sokerimäärän.

1537613.jpg

Caipirinha Juustokakku (8-10:lle - Meitä oli 6 ja kaikki meni)
3/4 pkt LU Bastogne keksejä

1pss Santa Marian Caipirinha Drink mixiä
1prk kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
reilu 2dl tomusokeria (itse laitoin 3dl)
2tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3rkl hedelmätuoremehua

hedelmiä koristeluun

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit pieneksi, laita ne irtovuoan pohjalle ja pirskottele vettä päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää muut aineet, paitsi liivate, (tarkista sokerin määrä maistamalla), sekoita liivatteet kuumaan tuoremehuun ja vatkaa se seoksen joukkoon. Kaada seos keksimurujen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. koristele hedelmillä.

Arviointi: ****
Juustokakku riittää hyvin 10:lle henkilölle, jos on muutakin tarjolla, mutta yksistään se kyllä loppuu kesken. Yleensä ohjeissa käsketään laittamaan keksimurujen sekaan sulatettua voita, mutta itse en koe sitä tarpeellisena. Rasvasta tulee vaan turhia kaloreita. Tällä kertaa pirskottelin vähän vettä murujen päälle. Yleensä olen jättänyt senkin tekemättä. Kevyemmän kakusta saa vaihtamalla kerman Flora Vispiin ja tuorejuuston vähärasvaiseen laatuun. Keksien määrää voi myös vähentää. Loistava jälkiruoka grillauksen jälkeen, koska tämä on mukavan raikas. Juomaakin kokeilin tästä drinkkiseoksesta mutta se oli aivan kamalaa.