Jouni täytti lauantaina 27vuotta ja tein lahjaksi täytekakun. Minulla on niin huono mielikuvitus lahjojen ostamisessa, että mieluiten aina leivon jotain.

1307436.jpg

Mansikka-Raparperi-Valkosuklaakakku
Pohja:
4 munan kakkupohja

Täyte:
4 raparperin vartta
300g mansikoita
1-2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1prk maitorahkaa
1prk Flora Vispiä
4 liivatelehteä
1/2dl mansikkamehua (keittämisen aikana irtoaa nestettä tähän tarkoitukseen)

Päällinen:
1prk kuohukermaa
1levy valkosuklaata

Keitä raparperin paloja ja mansikoita pienessä vesitilkassa, niin kauan kunnes raparperit ovat pehmeitä, (soseuta, mikäli tarpeellista) ja anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen mutamaksi minuutiksi ja liota ne sen jälkeen kuumaan mansikkamehuun. Vatkaa kerma ja lisää muut aineet sen sekaan. Lisäile sokeria maun mukaan. En mitannut sokerin määrää. Muista vatkata seosta koko ajan liivatteen lisäämisen aikana tai muuten se menee klönteiksi.
    Sulata suklaa pienessä tilkassa kermaa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt suklaa sekaan.
    Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan, laita päällimmäinen kappale irroitettavan kakkuvuoan pohjalle, kostuta, kaada täytettä, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja kaada valkosuklaakerma päälle.

Arviointi: ***
Kakussa ei ollut tarpeeksi makua mielestäni. Itse kylläkin olen todella kriittinen leipomusteni suhteen. Kakku kannatta tehdä jo edellisenä päivänä, jotta maut ehtinvät tasoittua ja kakku kostua kunnolla.