Tätini tuli käymään ja sain vihdoin kokeiltua Zapatan Kanaburritoksia, jotka ovat kuulemma parhaita Etelä-Suomessa. Yhtä hyviä tuli minun tekemistäni - Zapatan vanhalta kokilta saamani resepti auttoi luultavasti asiaa. :D
Kana-Gorgonzola-Burritokset (4:lle)
1prk (3,3dl) Valion Täyteläinen ruokakerma (2% rasvaa)
2dl maitoa
100g sinihomejuustoa (käytin AURAjuustoa)
2kpl grillattuja kananrintoja
tortillakuoria (Santa Marian Whole Wheat - kuitua 9%)
salsaa (Santa Marian Pineapple Chunks Medium salsa oli tässä liian mietoa mielestäni)
salaattia
kurkkua
tomaattia
ananasta
salaatinkastiketta
Paloittele kana, murusta AURAjuusto, laita ainekset kattilaan ja keitä kasaan. Lisää kana vasta lopuksi. Pilko vihannekset omiin kulhoihin.
Arviointi: *****
Tähän reseptiin ei käy mitkään marinoidut kanasuikaleet vaan on oltava valmiiksi grillattua.
Tätä tilaan nykyään aina, kun käyn syömässä Zapatassa. Myös kaikki muut tekevät niin. Sinihomejuusto ei paljoakaan maistu tässä. Moni onkin yllättynyt kun olen kertonut gorgonzolan olevan sinihomejuustoa. Nimestä huolimatta ravintolassa kuulemma tehdään tämä AURAjuustosta eikä ruoka ole siis gorgonzolaa nähnytkään. (Gorgonzola on tietyllä alueella Italiassa valmistettua sinihomejuustoa.) Ravintola-annoksessa on myös jalopenoja, sipulia ja smetanaa.
keskiviikko, 27. helmikuu 2008
Kommentit